Euroopan köyhyyden ja sosiaalisen syrjäytymisen torjunnan teemavuosi ja sosiaalihuollon lakiuudistus

8.12.2010

Paikka: Kela- halli, Nordenskiöldinkatu 12, 00250 Hki, 1.krs

Kelan tutkimusosasto ja Suomen Sosiaalioikeudellinen Seura järjestävät yhteistyössä keskustelutilaisuuden Euroopan köyhyyden ja sosiaalisen syrjäytymisen torjunnan teemavuoden tuloksista ja sosiaalihuollon lakiuudistuksesta.

Aika: Keskiviikkona, joulukuun 8 päivänä 2010 kello 14.00 -17.00

Paikka: Kela- halli, Nordenskiöldinkatu 12, 00250 Hki, 1.krs

Ohjelma: EU:n teemavuoden tuloksia ja sosiaalihuollon lakiuudistuksen nykytilaa lähestytään kolmen alustuksen pohjalta:

1. EU:n köyhyyden ja sosiaalisen syrjäytymisen torjunnan teemavuoden kokemuksia sekä sosiaalihuollon lakiuudistus (tavoitteet, kokemuksia, pulmia, esteitä jne.)

Erikoistutkija VTT Elina Palola, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Luennon jälkeen Euroopan teemavuoden journalistikilpailun Suomen voittajan palkitseminen. Palkinnon jakaa Marjatta Hautala Euroopan komission Suomen-edustustustosta

2. Tutkimustuloksia köyhyyteen ja sosiaaliseen syrjäytymiseen johtavista syistä, mm. asumiskustannukset toimeentulotuessa

Johtava tutkija VTT Pertti Honkanen, Kelan tutkimusosasto

3. Kuntien ehkäisevä työ sekä miten sosiaalihuoltolakia kannattaisi/voisi/tulisi uudistaa ehkäisevän työn tehostamiseksi ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi.

Lakimies, HTT Marja Pajukoski, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Kommenttipuheenvuoro: Yrjö Mattila, Kelan tutkimusosasto

Keskustelua vetää Kelan tutkimusosaston toimeentuloturvaryhmän päällikkö OTT Laura Kalliomaa-Puha,

Tule mukaan vaihtamaan mielipiteitä ja kommentoimaan alustuksia. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Huom! Ilmoittautumiset perjantaihin 3.12.2010 mennessä Yrjö Mattilalle (yrjo.mattila@kela.fi).

Laura Kalliomaa-Puha               Yrjö Mattila

Kelan tutkimusosasto            Kelan tutkimusosasto, Suomen Sosiaalioikeudellisen Seuran puheenjohtaja