Työttömyysturva, toimeentulotuki ja aktivointi -saavatko kansalaiset oikeutta?

5.5.2011

Kela-halli, Nordenskiöldinkatu 12, 00250 Hki

Työttömyysturva, toimeentulotuki ja aktivointi

-saavatko kansalaiset oikeutta?

Oikeus toimeentuloturvaan ei aina toteudu kun sosiaaliturvan silppuisuus vaatii asiakkaalta liikoja. Auttaako aktivonti? Mitä asiakkaan aseman parantamiseksi voidaan tehdä?

Suunnittelija, HTM Helena Pesonen, Kelan Itä-Suomen aluekeskus

Työttömyysturva ja sen katvealueet asiakkaan näkökulmasta

VTM, erikoistutkija Minna YlikännöKelan tutkimusosasto

Oikeus työhön ja aktivointi- ja työllistämistoimenpiteiden aiheuttamat ongelmat

Asiamiessosiaalityöntekijä, VTM Marjatta Kaurala Kriminaaliasiamiestoiminta, Kriminaalihuollon tukisäätiö

Toimeentulotuki ja siihen liittyviä ongelmia, erityisesti vankeusrangaistusta suorittavien ja heidän omaistensa näkökulmasta

Kommenttipuheenvuorot

FM Jari J. MarjanenHelsingin sosiaalilautakunnan 1. aikuispalvelujen muutoksenhakujaoston jäsen ja

OTT Kalevi Elliläsosiaali- ja terveysoikeuden tutkija: Neuvonta kunnan ja valtion tehtävissä sosiaaliturva-asioissa

Kelan tutkimusosasto ja Suomen sosiaalioikeudellinen seura ry järjestävät keskustelutilaisuuden kansalaisen asemasta ja oikeuksista.  Tule mukaan vaihtamaan mielipiteitä ja kommentoimaan alustuksia. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Ilmoittautumiset perjantaihin 29.04.2011 mennessä Yrjö Mattilalle (yrjo.mattila@kela.fi)

Keskustelutilaisuuden jälkeen klo 17 pidetään

Suomen sosiaalioikeudellisen seuran vuosikokous

paikkana Kelan päätalo, Kela-halli, os. Nordenskiöldinkatu 12, 00250 Helsinki.

Käsitellään sääntömääräiset asiat.

Asiakirjat vuosikokoukseen löytyvät Vuosikokous 2011 -sivulta.