KANSAINVÄLISTYVÄ TERVEYSTURVA

28.9.2011

Paikka: Kela -halli, Nordenskiöldinkatu 12, 00250 Helsinki (käynti pääoven kautta)

Kelan tutkimusosasto ja Suomen Sosiaalioikeudellinen Seura järjestävät yhteistyönä iltapäivätilaisuuden EU- ja kansainvälisen oikeuden ja siinä tapahtuneen kehityksen heijastuksista Suomen sosiaali- ja terveydenhuoltoon ja kansalaisten sosiaalisiin oikeuksiin.

Aika: Keskiviikkona syyskuun 28 päivänä 2011 kello 14.00-17.00

Paikka: Kela -halli, Nordenskiöldinkatu 12, 00250 Helsinki (käynti pääoven kautta)

Ohjelma:

Kansainvälisen oikeuden merkitystä sosiaalioikeudelle ja kansalaisten oikeuksille lähestytään kolmen alustuksen pohjalta:

1. Sairaanhoito-oikeudet ja hoitokustannusten hallinnointi rajat ylittävissä tilanteissa

Pääsuunnittelija Noora Heinonen. Kelan terveysosasto

2. EU:n potilasdirektiivi/potilaiden liikkuvuusdirektiivi, taustat ja valmistelu sekä direktiivin toimeenpanon heijastuminen Suomen terveydenhuoltoon

Lakimies Mervi Kattelus, Suomen Lääkäriliitto ry

3. Tutkimus potilasdirektiivin vaikutuksista

OTM Anna-Kaisa Tuovinen

Keskustelua alustusten johdosta

Alustuksia kommentoi ja keskustelua vetää Yrjö Mattila. Tule mukaan vaihtamaan mielipiteitä ja kommentoimaan alustuksia.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Huom! Ilmoittautumiset 23.9.2011 mennessä Yrjö Mattilalle (yrjo.mattila@kela.fi).

Laura Kalliomaa-Puha                        Yrjö Mattila

Kelan tutkimusosasto               Kelan tutkimusosasto,                                         Suomen Sosiaalioikeudellisen Seuran puheenjohtaja