POTILAAN ASEMA JA OIKEUDET

10.5.2012

Paikka: Kela –halli, Kelan päätalo, Nordenskiöldinkatu 12, 00250 Hki

Kelan tutkimusosasto ja Suomen sosiaalioikeudellinen seura järjestävät yhteistyössä keskustelutilaisuuden potilaan asemasta ja oikeuksista

Aika: Torstaina, toukokuun 10 päivänä 2012 kello 14.00 -17.00
Paikka: Kela –halli, Kelan päätalo, Nordenskiöldinkatu 12, 00250 Hki

Ohjelma:
Klo 14-14.30 Johtava sosiaalityöntekijä, HYKS -sairaanhoitoalue
THM, sosiaalityöntekijä Eila Sundman: Potilaan asema ja oikeudet tänään, ongelmia ja kehittämisajatuksia

Klo 14.30- 14.50  OTM Ulrika Krook:  Potilaan tuettu päätöksenteko

14.50 – 15.10 Tauko

Klo 15.10 – 15.30  OTT Kalevi Ellilä : Kantelun ja muistutuksen merkitys potilaan oikeuksissa.

Klo 15.30 – 16.20 Filmi –Kela: Esitetään filmi ”Solmu vai rusetti? Vaikeavammaisuus ja Kela”, ohjaus Jyrki Heinonen.

Solmu vai rusetti kertoo kahden vaikeavammaisen ihmisen jokapäiväisestä elämästä ja heidän kokemuksistaan sosiaaliturvajärjestelmästä. Jukka ja Mikko pohtivat – huumoria unohtamatta – miten vaikeavammainen voi saada tarvitsemaansa tukea arjessa selviytymiseen. Elokuva herättelee miettimään viranomaisten yhteistyötä, eri etuuksien kytköksiä, lääkärinlausuntojen merkitystä ja sosiaaliturvan riittävyyttä.

16.20 – 16.40 Invalidiliiton sosiaalineuvoja  VTM Pirkko Justander kommentoi filmiä ja siinä esitettyjä ongelmia palvelujen saamisessa

Lopuksi keskustelua potilaan asemasta ja oikeuksista

Keskustelua vetää VTT, OTL  Yrjö Mattila Kelan tutkimusosastolta

Tilaisuudessa kerätään aineksia yhdistyksen esityksiin ministeriölle potilaan oikeuksien parantamiseksi.

Tule mukaan vaihtamaan mielipiteitä ja kommentoimaan alustuksia. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Huom! Ilmoittautumiset perjantaihin 8.5.2012 mennessä Yrjö Mattilalle (yrjo.mattila@kela.fi).

Laura Kalliomaa-Puha

Kelan tutkimusosasto