TERVEYDENHUOLTOLAKI TÄNÄÄN

27.9.2012

Paikka: Luentosali 4, Meilahden sairaalan 3. kerros, Helsinki

Suomen sosiaalioikeudellinen seura järjestää keskustelutilaisuuden terveydenhuoltolain toteutumisesta ja terveydenhuollon uudistuksen jatkosuunnitelmista.

AikaTorstaina syyskuun 27. päivänä 2012 kello 14.00 -17.00

Paikka: Luentosali 4, Meilahden sairaalan 3. kerros, Helsinki

(Meilahden sairaalan päärakennus, matala sivurakennus, sisään pääsisäänkäynnin alapuolella vieressä olevasta ovesta, ks. kartta rakennus 1 oikea reuna. Osoite on Haartmaninkatu 4, sisääntulo kohdasta 13, P-hallin sisäänmenon ohi perille asti – ei siis nousua Meilahden sairaalan rampille.)

Klo 14-14.30 Terveydenhuoltolain  tausta ja tavoitteet

Suomen sosiaalioikeudellisen seuran puheenjohtaja, OTL, VTT, kehittämispäällikkö  Yrjö Mattila, Kela

14.30- 15.00  Terveydenhuoltolaki HUSin näkökulmasta

Hallintolakimies Pirjo Sorsa, HUS

15.00 – 15.10 Tauko

15.10 – 15.35 Terveydenhuoltolain valvonta

OTT Kalevi Ellilä

15.35 – 16.00  Terveydenhuoltolaki ja potilaan tuettu päätöksenteko

OTM Ulrika Krook

16:00 – 16:30 Terveydenhuoltolain asettamat velvoitteet potilasturvallisuudelle

Potilasturvallisuuspäällikkö Sari Palojoki, HUS

Kommenttipuheenvuoro: Sosiaalioikeudellisen seuran varapuheenjohtaja, THM, johtava sosiaalityöntekijä Eila Sundman, HYKS-Sairaanhoitoalue.

Keskustelua vetää seuran puheenjohtaja Yrjö Mattila.

Tilaisuudessa kerätään aineksia yhdistyksen esityksiin ministeriölle terveydenhuollon uudistamisesta jatkossa.

Tule mukaan vaihtamaan mielipiteitä ja kommentoimaan alustuksia. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Huom! Ilmoittautumiset perjantaihin 21.9.2012 mennessä Yrjö Mattilalle (yrjo.mattila@kela.fi).